Saturday, October 13, 2012

0

SBI Associate Clerk 2012 General Awareness Question Paper of 14th October

  • Saturday, October 13, 2012
  • bhushan chhaya
  • Share






  • SBI
    Associate had conducted conducted the Clerical Exam on 14th October,
    2012 in which lakhs of candidates have appeared. The SBI Associate Question
    Paper for Clerk’s Exam was not that difficult, when compared with the SBI
    Associate Clerk Paper held on 7th October, 2012.As we all know that SBI
    Clerk Papers will have 5 Sections and the total Duration of the Exam is 2 hours
    and 15 mins.







    In
    this post, we will discuss the General Awareness Questions asked in the SBI
    Associate Questions Paper of the Morning Shift on 14th Oct, 2012.





    Early
    reviews and analysis about the SBI Associate Clerk Papers suggest that the
    Difficulty level of the Paper is medium and students who have prepared
    thoroughly might see themselves go through the Exam



    General Awareness Questions asked in
    the
    SBI Associate Clerk Exam 2012  







    1) “God of Small Things ‘ book Author ?





    Ans) Arundhathi Roy








    2) Who won Silver Medal in 25m Rapid Fire
    Pistol event in  2012 Olympics ?





    Ans) Vijay Kumar





    3) Which State is Called as “God’s own Country”
    ?





    Ans) Kerala





    4) Sustainable Development Conference is Named
    as ?





    Ans) Rio 20+





    5) Who has bagged Sponsoring rights for
    Bangladesh Cricket Team ?





    Ans) Sahara


      


    6) Visdon Player Of the Year ?





    Ans) Sachin





    7) Blood Donor Day ?





    Ans) June 14th





    8) IPL Abbreviation ?





    Ans) Indian Premier league





    9) NASA Abbreviation ?





    Ans) National Aeronautics and Space
    Administration





    10) NPA Abbreviation ?





    Ans) Non Performing Assets





    11) PETA Abbreviation ?





    Ans) People For the Ethical Treatment For
    Animals.





    12) FII Abbreviation ?





    Ans) Foreign Institutional investment





    13) Who Got the Eaman Magsasy Award ?





    Ans) Kundalei Francis





    14) Chief Election Commissioner Of India ?





    Ans) V.S Sampath





    15) Ghajah Singer who Died Recently ?





    Ans) Mehdi Hassen





    16) Olympics games 2016 Going to be held At ?





    Ans) Brazil









    17) Rajya Sabha Chairman ?







    Ans) Hamid Ansari





    18) Who won the Gold Medel in 5000 & 10,000
    m Running in Olympics 2012 ?







    Ans) Mo Farah





    19) India Gold Import Highest From Which
    Country ?







    Ans) Switzerland





    20) Attorney General of India ?







    Ans) Goolam Essaji Vahanvaty





    21) Stay Hungry,Stay Foolish Book Author?







    Ans) Rashmi Bansal









    22) DTAA Abbreviation ?





    Ans) Double
    Taxation Avoidance Agreement





    23) International Cricket Council President ?





    Ans) Alan Issac





    24) Tata Nano Manufacturing Unit located in ?





     Ans) Gujarat





    25) Which State Has a become the First 100% ‘Nirmal
    Rajya’?





    Ans) Sikkim





    26) Ratan Tata Got Which Award Among the
    Following ?





    Ans) Life Time Achievement Award By Rockefeller
    Foundation.





    27) National Institute Of Sports is Located in
    ?





    Ans) Patiala





    28) TALB Abbreviation ?





    Ans) Teachers Association For Long Beach





    29) Cellular Jail in ?





    Ans) Andaman


      


    30) What is Navroj ?





    Ans) Paris New Year Day





    31) First Chinese Women Astronaut ?





    Ans) Liu Yang





    32) Founder Of Micrisoft ?





    Ans)  Bill Gate & Paul





    Note : We will Soon Update this Page With Full  Questions Asked in 14.10.2012 exam.



     





    SBIAssociate Clerk 2012 General Awareness Question Paper of 7th October(Evening shift)









    0 Responses to “SBI Associate Clerk 2012 General Awareness Question Paper of 14th October”

    Post a Comment

    Subscribe